Ga je met ons de uitdaging aan?

Je interesse is, op z'n minst enigszins, gewekt anders had je niet op deze pagina terechtgekomen 😉

 

Leuk dat je, net als wij, belangstelling hebt voor ‘beter bewegen met jonge kinderen’.

 

 

THEMA -spelen met gedrag (Theo de Groot) en Veronon.nl (Jaap Verhagen) gaan een training ontwikkelen gericht op het jonge kind vanuit onze gezamenlijke passie voor het onderwijs in bewegen.

 

We zien tijdens onze werkzaamheden als ontwikkelaars en ook bij het geven van bewegingslessen aan (jonge) kinderen dat de praktijk vaak heel anders is dan wat er in de boeken staat.

 

Al veel langer.......

Wij willen al veel langer een training ontwikkelen met professionals uit te werkveld; mensen met ervaring, een passie voor bewegen en een commitment naar kinderen.  Dit was er nog niet van gekomen. 

 

De afgelopen periode hebben we een aantal artikelen over het bewegingsonderwijs met kleuters geschreven. We hebben er één bijgevoegd. 

 

 

Wil je het op volledig scherm lezen, dat leest wat prettiger, klik dan hier.  

De training is nog niet klaar. Wel zijn er ideeën over de inhoud en een drive om er iets moois en interessants van te maken; inspirerend ook.

 

Wie wij zijn?

Mijn naam is Theo de Groot en ik ben (mede)auteur van een aantal boeken over onderwijs in bewegen, waaronder Bewegingsonderwijs met kleuters, Beter spelen en bewegen met kleuters en recent heeft het boek ‘Onderwijs in bewegen op de basisschool’ het levenslicht gezien.

 

Jaap Verhagen, onder andere vakleerkracht bewegingsonderwijs, onderwijsontwikkelaar en trainer. Daarbij heb ik ervaring als opleidingsdocent binnen het bewegingsonderwijs.

Geef je lessen aan jonge kinderen in beweging en vraag je je af of je nog betere bewegingslessen met jonge kinderen in de leeftijd van 4-7 kunt geven…..?

 

En wil je samen met ons op ontdekkingstocht naar wat je kinderen in de leeftijd van pakweg 3,5 tot 7 jaar kunt bieden dan hebben we een aanbod voor je.

 

Heel praktisch: wij zorgen voor de structuur van de cursus, de inhoud, doelen, filmpjes, handvatten, inspiratie en de tips en suggesties.

Doelen van de training:

 • Je leert de criteria van een goede les begrijpen en toepassen (in de eigen praktijk)
 • Je leert wat speelkriebels zijn en hoe je deze kunt inzetten in je lessen
 • Je leert werken met beweeg- en speeltuinen en hoe je deze gericht inzet voor de totale ontwikkeling van het kind.
 • De eigen praktijk is steeds weer het vertrekpunt waardoor optimaal wordt afgestemd op de eigen werksituatie en je handvatten krijgt waarmee je direct  aan de slag kunt.

 

 Van jou horen we tijdens en na afloop graag of je er iets mee kunt en suggesties en ideeën hebt om de training (nog) beter, praktischer en inhoudelijker te maken.

 

Mocht je interesse zijn gewekt?

Wil je eerst meer informatie, aarzel niet en laat het ons weten.

 

 

Wat we tot nu toe concreet hebben?

 • De (online) bijeenkomsten vinden plaats op 3 donderdagavonden van 19:00 – 20.30 met een half uur uitloop voor (praktijk)vragen.

 

 • De data zijn: 27 mei, 10  en 24 juni

 

Wat je precies gaat leren staat nog niet helemaal vast. Op dit moment denken we aan:

Bijeenkomst 1

 • Criteria voor een goede les begrijpen en hanteren met verkenning van eigen praktijk(vragen)

Bijeenkomst 2

 • Speelkriebels: wat zijn het en hoe kun je ze inzetten? We zoeken ook weer de koppeling met de eigen praktijk.

Bijeenkomst 3

 • Speel- en beweegtuinen en de relatie met de totale ontwikkeling van kinderen.
 • De rode lijn is steeds het principe van de beweeg- en speeltuin. Nadrukkelijk wordt de verbinding gezocht met de eigen praktijk.
 • Voor alle drie bijeenkomsten geldt dat de concrete uitwerking en vormgeving zal afhangen van jullie inbreng en praktijkvragen.

 

Wat we wel zeker weten is dat we veel willen delen; tips en handvatten, suggesties en lesideeën, maar zeker ook beeldmateriaal, een structuur voor het inrichten van activiteiten en inspiratie voor je eigen bewegingslessen.

  

 • We starten met een kleine groep mensen die affiniteit heeft, enthousiast is en blij wordt van het geven van bewegingslessen met jonge kinderen.

 

 • We leren dus in een kleine groep; van en met elkaar.

 

Na afloop van de cursus vragen we je om ons feedback te geven zodat wij de cursus nog verder kunnen verbeteren en deze zo goed als mogelijk aansluit bij de wensen van iedereen die bewegingslessen aan jonge kinderen geeft.

 

PILOT 

Aan deze PILOT kun je deelnemen (geen garantie tot succes 😉) maar wel met een niet-goed (genoeg)-geld-terug-garantie voor 10% van de uiteindelijke prijs.

 

Voor het deelnemen aan de cursus/training en het geven van feedback betaal je 49,50 euro.

Alvast een voorproefje

 

Interesse of vragen 

Interesse of wil je eerst meer informatie?

Aarzel niet laat het ons weten.

 

Mail me op Theo@spelenmetgedrag.nl

 

 

We hopen je te zien,


Jaap & Theo