Bewegingsonderwijs met kleuters

Deze demo geeft je een representatief beeld van de inhoud en de opzet van de cursus bewegingsonderwijs met kleuters en is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’. 

Deze cursus is gebaseerd op de ideeën en uitwerkingen van het boek 'Beter spelen en bewegen met kleuters' motorisch leren

Motorisch leren is het proces van toenemende vloeiendheid, accuratesse en snelheid van bewegingen. Motorisch leren gaat over het steeds beter afstemmen van geleerde vaardigheden op de omgeving.
Ook komen de verschillende kenmerken en aspecten van het motorisch leren aan bod.
Verschillende thema's komen aan bod, waarbij vooral aandacht wordt gegeven aan 'doen wat werkt'.  

In deze cursus leer je over de motorische leerprincipes en hoe je deze steeds gerichter kunt inzetten in verschillende bewegingssituaties en daardoor kinderen snelle, effectiever en met meer plezier laat leren, waardoor de (beweeg)motivatie toeneemt.Inzichten in lesgeven in bewegen

Deze demo geeft je een representatief beeld van de inhoud en de opzet van de cursus inzichten in lesgeven in bewegen. 
Het biedt je een korte rondleiding door de informatie en de opdrachten.


Executieve functies in bewegingssituaties

Deze demo geeft je een representatief beeld van de inhoud en de opzet van de cursus executieve functies in bewegingssituaties. 
Het biedt jou een korte rondleiding door de informatie en de opdrachten. 

 

Inclusief het E-book 'Executieve functies in bewegingssituaties'. Effectiever coachen

Handvatten aangereikt krijgen om de drie pijlers van het trechtermodel op een praktische en direct toepasbare manier in de praktijk in te zetten: zowel in het bewegingsonderwijs als in de sport?

Dan is deze cursus een goede keus.

 

Deze demo biedt jou een korte rondleiding door de informatie en de opdrachten.  

Deze cursus is gebaseerd op het boek 'Effectiever coachen in de sport'.

 

Het boekt krijg je gratis thuisgestuurd.leerlijnen

Waarom leerlijnen van groot belang zijn voor het ordenen van onderwijs in bewegen. 
 
De begrippen bewegingsuitdagingen en kernactiviteiten worden uitgediept. Twee aspecten die van groot belang zijn voor de opbouw- en volgorde problematiek in de praktijk van het lesgeven.

In deze basiscursus leer je systematisch denken en handelen vanuit bewegingsuitdagingen.

Het accent binnen deze cursus ligt steeds op de praktische toepasbaarheid van de principes die binnen leerlijnen en bewegingsthema’s een centrale rol spelen.  Modaliteiten in bewegingssituaties

In deze cursus leer je over modaliteiten; de manier waarop kinderen deelnemen aan en zich verhouden tot een spel of activiteit. Je leert wat het zijn, hoe je ze kunt herkennen en in de praktijk de kracht ervan kunt benutten.

Modaliteiten zijn aanleidingen voor kinderen om deel te nemen aan bewegingsactiviteiten en worden zichtbaar in het beweeggedrag.

Het accent ligt op het leren zien van de verschillende modaliteiten tijdens de lessen bewegingsonderwijs.

Handvaten worden gegeven voor het omgaan met specifieke manieren van het ervaren van bewegingssituaties.  Neuromotor Task training (NTT)

Neuromotor Task Training (NTT) is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode, die in eerste instantie speciaal ontwikkeld is voor kinderen met developmental coordination disorder (DCD), maar veel breder inzetbaar is.
Binnen de NTT wordt vanuit de analyse van de hulpvraag in kind–taak-omgeving factoren bepaald wat het specifieke (motorische) probleem van het kind is. 

De taak (hulpvraag van het kind) kan onderverdeeld worden in deeltaken en op zijn beurt in bewegingsfases (start-beweging-afronding). 

Een goed inzicht in de taak en zijn bewegingsfases is nodig om te kunnen analyseren waar het bij het kind misgaat. 

Je kunt nu alvast instappen in onze cursus, die momenteel in ontwikkeling is. Thema 1 en 2 zijn reeds voltooid. Profiteer van onze speciale aanbieding: schrijf je in voor 16 mei en betaal slechts 37 euro, in plaats van de reguliere prijs van 147 euro die de cursus uiteindelijk zal kosten.sportpsychologie

In deze cursus krijg je handvaten aangereikt om sportpsychologische principes en inzichten gericht en praktijkrelevant toe te passen binnen het onderwijs in bewegen: zowel in het bewegingsonderwijs als de sport.

 

Wanneer je deze cursus hebt afgerond weet je waarmee de sportpsychologie zich bezighoudt, ben je bekend met enkele belangrijke theorieën en principes en kun je deze toepassen in de praktijk van het bewegingsonderwijs.

Deze cursus is opgebouwd uit 6 thema's. ONLINE TRAININGEN

We nemen je stapsgewijs mee om de kennis tot je te nemen.

START VANDAAG NOG MET EEN ONLINE TRAINING

Je krijgt direct toegang tot de training van jouw keuze.


Online training

Motorisch leren

€ 87,00

Online training

Bewegingsonderwijs met kleuters

€ 77,00

Online training

Executieve functies binnen bewegingssituaties

€ 67,00

Populaire cursussen


Motorisch leren in onderwijs en sport

Effectiever coachen

in de sport

Bewegingsonderwijs met kleuters

Executieve functies in bewegingssituaties
alle cursussen bekijken?

DOWNLOAD HET EBOOK MET DE INHOUD VAN DE CURSUSSEN.